Summertime sadness

Et af Lanas største hit, er nok remixet af Summertime sadness. Det er lykkeds for den særdeles dygtige Gravis at omsætte denne sommer ballade til et ganske heftigt, meget iørefaldened dansevenligt nummer, der virkelig rykker! I princippet er der næsten tale om et helt nyt nummer. Jeg er ganske begejstret for dette remix skal jeg ikke lægge skjul på.

Dem der ikke kender Lana så godt (er der virklig sådan nogen...:-) ), blive ofte overrasket over, at der også findes dance med Lana. Det er ikke kun ballader og melankoli. Fx. West coast, som også er dansevenligt. Remixet/ene vil jeg senere anmelde. 

Summertime sadness er fra 2012, remixet er fra sommeren 2013. Sangen er fra alb. Born to die. 

Det originale nummer står selvfølgelig for sig, et smukt nummer der i bund og grund handler om at være ung, forelsket og forvirret. Alle de ting som fylder i hovedet på mange unge. Og selvmordstanker...! 

Summertime sadness (Rick Nowels). Org. vers. 2012; 4.25, Cedrick Gravis ver. 2013; 3.35.

****** 6 ud af 6 mulige. 👍  


 

Lust for life

BloodPop aka. Michael Tucker har taget sig kærligt af Lust for Life, i et særdeles respektfuld remix af denne ballade, som nu er blevet til et dansevenligt nummer. Der er meget mere power på og rigtigt iørefaldende, det overgår dog ikke originalen. Men er bestemt et godt alternativ, hvis du gerne vil have lidt gang i den i selvskab med Lana. Remixet blev frigivet sidst i august og kan bl.a. hentes på Itunes.

Lust for life (3:23) BloodPop/Michael Tucker

***** 5 af 6 mulige 🤪 


 

Remix

Der  er lavet hundredevis remix af Lana numre. Måske ikke så overraskende, men det er dog overraskende at mange af de remix jeg har lyttet til forsøges der ofte at skrue gevaldigt op på tempoet af Lanas' ballader,... hvilket i sig selv er ganske svært. At omsætte en pop ballade til et 'dance nummer'. I mange tilfælde er udfaldet ikke speciel godt hverken danse- eller lytter- mæssigt. Mange af dem har ikke den fornødne respekt for originalen. 

Et godt remix er efter min mening bl.a.: 

  • Ikke for langt!
  • Varieret. 
  • Respekt for originalen. 
  • Tilføjer noget nyt. 
  • Nytænkende, spændende fortolkning. 

Et af de mest vellykkede er nok Cerdric Gervais remix af Summertime sadness. Sangen er blevet et rigtig godt uptembo nummer, som er godt at danse til.

Gervais har forsøgt sig med sin udg. af Young and beautiful,  som også er blevet ganske vellykket. 

Forny fik vi også et rigtig godt remix af Lust for life, fra BloodPop(!), (se evt. anm.).