Kortfilm & video

Lana Del Rey har medvirket i en række kortfilm, mest kendte er nok Tropico. Men allerede inden har Lana eksperimenteriet med mediet. Bl.a. har Lana selv produceret en række af sine egne videoer.

 

Poolside

Poolside er en kortfilm fra 2010', på 15 min. Lana optræder her som Lizzy Grant. 

Filmen handler to kriminelle unge mænd, som arbejder som pool-renser, men det er åbenbart ikke nok. Når deres kunder ikke er hjemme kommer de tilbage, roder rundt i deres huse, for at finde noget af værdi, som de kan stjæle. Lana forføre en af de to unge mænd, men må (nok) opdage at det nok ikke var nogen god ide. 

Filmen budskab/handler vel også om, at man ikke rigtigt kan stole på nogen. Ligesom Lana har tatoveret på sin hånd, Trust no one. 

Filmen har en  lidt dyster undertone. Jeg stoler ikke rigtigt på disse fyre, hvad kan de finde på, hvis de bliver taget på fersk gerning..? og trider er næsten inogen dialog. Spændende at opleve Lana, som egentlig gør det udemærket i de få scener hun er med. 

Tropico

Tropico er en kortfilm, fra 2013, som varer 27 min. Den er instueret af Anthony Mandler og historien er skrevet af Lana Del Rey. Filmen er på ingen måde mainstream. Historien er skrevet af Lana, og er en bibelsk historie omkring synd og tilgivelse. 

I starten af filmen møder vi John Wayne (Gud), Elvis Presley (som taler ivrigt med sig selv, indimellem synger han også lidt af Always on my mind), Marylin Monroe (som er meget fjollet)  og sidst og ikke mindst har vi selvfølgeligJesus. Vi befinder os i paradis, hvor vi også møder jomfru Maria.  Endelig har vi selvføgelig Adam & Eva. Som døsige går rundt i paradis med rosenblomster om livet - forhåbentligt uden torne... Lana har milelst sagt valgt en lidt alternativ Adam som sin partner. Jeg er næsten overrasket over hun ikke valgte en sort mand.

I løbet af filmen hører vi Lanas': Body electric, Gods and monsters & Bel air, som understøtter hver akt.

Det er ikke underligt at denne film harn skilt vandene, for nu at blive i den bibelske termonologi. Filmen er inddelt i tre akter, hvor de to sidste bestemt er de bedste. Første akt er sku' lidt for underlig, det kan godt være at Lana holder meget af disse ikoner, men... at gøre John Wayne til Gud er det ikke lige at stramme den søde Lana. Ved hhv. andet og tredie gennemsyn syndes jeg filmen vandt noget. Alt i alt et meget vovet, spændende udfordrende projekt.

Rollelisten:

  1. Lana Del Rey, som hhv. Eva & Jomfru Maria
  2. Shaun Ross som Adam
  3. Kevin Lee Light som John Wayne
  4. Lloys Douglas som Elvis Presley
  5. Jodi Fleisher som Marilyn Monroe
  6. Stan (?)som Jesus

(WIP) 

 

Lana in person

Denne lille komplikation, fortæller lidt om hvem, hvordan Lana er ufiltret.